Versterker

Een van mijn meest favoriete online winkels is Thomann.de. Voor muziek gerelateerde artikelen kan je bijna geen betere, snellere én goedkopere vinden. Instrumenten heb ik er nog niet gekocht, wel andere apparatuur, maar ook dat zou zomaar eens kunnen gebeuren binnenkort!

Gisteravond laat moest er snel nog een nieuwe “versterker” worden besteld voor de kerk wegens het kapot gaan van de oude. Functie eisen zijn specifiek: er moet spraak én (soms) een muziekinstrument (of zelfs meerdere) op aangesloten kunnen worden. Daarnaast moet het natuurlijk wel een compacte versterker zijn. Een soort van mini-pa. Maar toch geen échte PA want we gebruiken een gehuurde zaal met de diensten en willen binnen een paar minuten het e.e.a. aangesloten hebben. En natuurlijk mag het allemaal niet te veel kosten.

Wederom kwam Thomann ‘to the rescue’. Een Behringer k450fx bleek de perfecte oplossing: maar liefst 45 Watt (rúim voldoende), 3 Kanalen PA/Keyboard versterking en mixage plús XLR microfoon-ingang voor spraak en/of zang. Oftewel er kunnen zelfs drie instrumenten worden aangesloten.

Behringer K450FX Keyboard Amp

De Behringer k450fx

Daarnaast heeft hij ‘feedback-detectie’. Perfecte, zeer nuttige, feature. Want het gebeurt wel eens dat per ongeluk een volumeschuifje te ver openstaat of iemand opeens wel héél dicht bij de microfoon spreekt… En ten overvloede is er een CD-ingang, hoofdtelefoon- en line-uitgang en nog wat zaken. En dat voor maar liefst slechts € 135,-. De verzendkosten (€ 8,00) zijn ook minimaal.

Nog even vergeleken met diverse regionale aanbieders, maar al snel werd duidelijk dat je dan niet onder de 170,- een vergelijkbare versterking kon vinden (ex reiskosten). Open grenzen en vrij verkeer van goederen binnen de EU is toch wel een mooi iets. Eén van de zeer weinige voordelen die de EU heeft opgeleverd.

Delen op: