Bescheiden

Chromatische mondharmonicaEen ‘bescheiden’ Sint Niklaas; doucheschuimpje, veiligheidshamertje voor in de auto én, wat ik “altijd al wilde” een nieuwe Chromatische mondharmonica.

Ik had er altijd twee; Hohner Orchestra’s. Maar tja,.. ze waren al oud –één was zelfs nooit nieuw door mij aangschaft maar van m’n opa geweest– kinderen die er mee speelden.. en dus waren ze niet bepaald zuiver van toon meer en begonnen ze ook nog eens te roesten. Niet meer bruikbaar. Niet dat ik er geweldig op kan spelen; integendeel. Maar goed, Bij de Kijkshop zag ik een leuke aanbieding. Een “Freedom” Chromatic 1040 voor nog geen 20 euro. Dus die “aan de Sint gevraagd” en gekregen..

In eerste instantie had ik gekeken naar een ‘diatonische‘ mondharmonica. Nadeel daarvan is dat je er dan meerdere nodig hebt om een volledig bereik te hebben (qua noten).  Het 1040 staat dus voor 10 gaats, 40 noten. Nou ja, ik kan (nog steeds) geen noot lezen, dus of het blazen op dit apparaatje uiteindelijk echte muziek gaat opleveren valt nog te bezien. Vandaar dat ik van de Sint een bescheiden apparaatje (waarschijnlijk van Chinese makelij) heb verlangd en niet voor een (dure) van Hering, Hohner, Suzuki of Lee Oskar ben gegaan laat staan een setje diatonische harmoncica’s..

Nu mij eerst hier maar eens wat in verdiepen. Maar gewoon “op ’t gevoel” wat deuntjes blazen op zo’n ding is óók leuk. Voor ’t geld hoef je het niet te laten.

Delen op: