Laptop “dood”..

Rudy's Krabbels | as9300 webHelaas, de vreugde is van korte duur geweest.. Na twee jaar niet-zo-trouwe dienst is m’n Acer Aspire laptop vandaag definitief er mee opgehouden. De accu was er begin dit jaar al mee opgehouden (accu’s hebben, ontdek je dan, maar drie maand garantie) en de laptop zelf had af en toe al eens kuren namelijk “spontaan” uitvallen. Na een tijdje uit laten staan deed ‘ie het weer. Maar vandaag kwam er geen leven meer, althans er verschenen geen tekenen van leven op ’t scherm.

Dit was dus  de eerste en meteen allerlaatste Acer die ik ooit heb gehad. Omdat ik deze laptop bedrijfsmatig heb aangeschaft/gebruik heb ik maar één jaar garantie. Maar toch, een laptop hoort niet binnen 2 jaar er mee op te houden. Zeker niet als je ziet hoe weinig ik ‘m buitenshuis gebruikt hebt. Terwijl ze toch bedoeld zijn om mee te nemen en intensief te gebruiken is het duidelijk dat deze Acer Aspire daar in elk geval niet geschikt voor was,.. van een collega had ik al van soortgelijke (slechte) ervaringen gehoord met, eveneens, een Acer Aspire. Die was dan nog hersteld door Acer, na veel gedoe, maar ik kan het wel vergeten en .. ik heb er ook he-le-maal geen zin meer in met dit ding.

asus_laptop.jpgAangezien ik, zeker in de zomerperiode, niet zonder kan is de nieuwe al weer besteld, morgen ophalen bij de leverancier!

Deze keer was ik niet van zins er (weer) erg veel aan uit te geven, dus werd het een ‘budget’ laptopje (waarvan de specs overigens, op het scherm na, gelijkwaardig of zelfs beter zijn!): een “Asus PRO59L T1600“. En,.. voor het eerst in heel veel jaren (zeker 17 á 18  jaar geleden denk ik zo) een PC met een Intel CPU. M’n laatste Intel was een P60 draaiend onder Os/2!) tsss,.. daar gaan m’n “principes”. Tja, als het goedkoper is.. 😉

Gezien m’n ervaringen met Asus moederborden —door de jaren heen met reguliere desktop pc’s en uiteraard ook in m’n servers—  heb ik goede reden om aan te nemen dat deze laptop het aanzienlijk langer gaat volhouden dan de Acer. Helaas, wel weer standaard uitgeleverd met Windows Vista, dat gaat er, wanneer mogelijk, a.s.a.p. af natuurlijk.

Delen op: