Maxxter Action Cam van.. de Action (test & review)

Rudy's Krabbels | action camera

Onze iON camera is vorig jaar helaas een wrede verdrinkingsdood gestorven (was toch niet zo waterdicht als dat gedacht werd) en daarom zocht ik al een tijdje een nieuwe voor niet te veel geld.

Toen de Action deze week een aanbieding had van een full HD Actiecamera van Maxxter voor slechts 30 euro besloot ik de gok te wagen en die te kopen. Ik ben best wel verrast door deze bedrieglijk simpel ogende camera. Want wat moet je nou verwachten van een camera die maar net iets groter is dan een lucifersdoosje en slechts 30 euro kost?

De Action camera van Maxxter heeft een aantal hele sterke pluspunten. Natuurlijk de prijs. Waar vind je nou een video-camera voor 30 euro,… en je kan er nog foto’s mee maken ook. In de bijgaande video review zie je opnames onder verschillende omstandigheden en tevens foto’s gemaakt met deze camera.

We hebben de camera binnenshuis gebruikt, daarna een “regentest” gegeven (opvallend hoe snel het water er weer vanaf loopt, speciale coating? ’t Soort plastic?) en als dashcam. Tot slot gebruik ik ‘m om een beoordeling te geven, beetje “vlog”-camera stijl maar daar zou ik ‘m niet voor aanraden want het geluid is gewoon niet erg goed. Zeker met behuizing niet, maar dat is logisch want die houdt immers alles tegen: water én geluid.

Pluspunten:
+ Full HD Video (!)
+ ook lagere video-kwaliteit instelbaar (720px/720px, 60fps);
+ 2 verschillende opslagformaten video (MPEG/MOV);
+ super eenvoudig in de bediening;
+ goede video-kwaliteit;
+ redelijke foto’s (“snapshot”);
+ 120 graden hoek (voor actie-video heel fijn);
+ stevige waterdichte behuizing;
+ kan op selfie-stick of tripod/statief;
+ zeer lage prijs.

De 60fps-functie is fijn als je slowmotion-video’s wilt maken van hoge kwaliteit. Dan kan je namelijk in je latere montage de afspeelsnelheid tot 50% verminderen (en dus vertragen) zonder kwaliteitsverlies in het beeld. Dat dit op 720px gebeurt is voor bijvoorbeeld Youtube en TV niet zo’n probleem.

Nadelen:
– geluidskwaliteit (ook zonder behuizing) niet erg goed;
– opladen via de computer (USB).

Deze actie-camera van de action is, zeker gezien de prijs, een echte aanrader voor iedereen die een kleine, makkelijk te bedienen, camera zoekt voor het filmen van in- en outdoor activiteiten. Wat ik, zoals bij de nadelen ook genoemd is, jammer vind is dat opladen via de computer gaat. Ik zou het liefst een aparte oplader hebben gehad. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een losse accu-lader kopen. Dan ben je onderweg altijd voorzien van (nood)stroom.

Bij fotografie rekening houden met het feit dat de 120 graden hoek vertekening geeft wanneer je van dichtbij foto’s maakt, maar dat kan ook juist een heel leuk effect geven dus je kunt hier ook op een bepaalde manier gebruik van maken.

Het is, al met al, een leuke all-round camera voor extreem weinig geld. En door de waterdichte behuizing kan je ‘m echt overal mee naar toe nemen om leuke video’s te schieten. Ik heb er een 32GB micro SD kaartje bij gekocht, ook bij de Action, waardoor er in HD-formaat 4 uur opname kan worden gemaakt. In 720px/60fps zelfs ruim 8 uur.

Bijgaande de video en de (test)foto’s uit de video op iets groter formaat.

VIDEO
De video is na opname met Sony Movie Studio 13.0 gemonteerd. Een heel fijn video-pakket, waar ik in de toekomst misschien nog eens een keer een review van ga doen…

Hoe deze Action actiecamera van Maxxter op de lange duur volhoudt valt nog te bezien, maar vooralsnog, nogmaals, voor dertig euro kan je je geen buil vallen hier aan en heb je voor de vakantie een leuke camera voor strand en zwembad!

Delen op: