Muziek shoppen..

Vandaag met Mirjam en Judith wezen ‘muziek shoppen’… We zij na een paar uur winkelen bij Tonika met een goede deal weggegaan, helaas was men niet bereid ook maar enige korting toe te passen ondanks de flinke uitgave die we deden, maar de prijzen waren sowieso al scherp.

DRUMKIT
Mirjams’ oude drumkit was aan vervanging toe. Het is een Tama Superstar geworden (afbeelding). Na in de winkel een Yamaha (zeer kort) te hebben geprobeerd viel haar oog op de Tama. Die werd eens even getest, en nog wat langer.. en nog een keer. En ze was ‘verkocht’.

tama_superstar.jpg

PIANO
Judith wil switchen van Keyboard, na ruim 4,5 jaar, naar Piano. Dus moest er een (digitale) piano aangeschaft worden; een gewone piano is geen optie in onze (tussen)woning en daarbij is de klank en kwaliteit van dp’s zo goed tegenwoordig dat ik geen reden zie een gewone piano te nemen. Alleen het onderhoud al doet mij er vanaf zien!

Na lang proberen en wisselen tussen twee verschillende modellen van Yamaha en één Roland viel uiteindelijk de keuze op de Roland RP101, met name vanwege de klank.

roland_rp101.jpg

De klank van de Yamaha’s is wat ‘feller’, maar tegelijk ook wat ‘dun’. De Roland had een mooi breed geluid, ook warmer. De aanslag van de Roland vond ze íetsjes -maar ook echt maar heel minimaal- minder dan de Yamaha, maar uiteindelijk werd het tóch de Roland vanwege het mooie geluid. Grappig was dat ze de aanslag van de goedkóópste Yamaha (€899,-) beter vond dan die van de dúúrdere (rond de €1100) Yamaha. Een ander voordeel van de Roland, naast de klank, was overigens dat deze een stereo line-out heeft (handig voor opnemen van muziek, dat doet ze nog wel eens).

De aanslag van de Roland is in dezen nog even extra het vermelden waard: die volgt de aanslaggevoeligheid van een ‘grand piano’ (vleugel). De lage noten slaan wat zwaarder aan dan de hoge!

mirjam_drummershemel.jpg
Mirjam in de ‘drummershemel’ (snapshotje met de mobiel genomen)

Binnenkort zullen er wel een paar deuntjes hier verschijnen..

Delen op: