Nieuwe (gebruikte) lens en fototripjes!

Rudy's Krabbels | Leiden 2

Het mooie (lente)weer is weer aangebroken dus de studieboeken aan de kant (…) en op fotosafari. Ik heb er al weer een paar achter de rug en op m’n fotowebsite post ik daar regelmatig over.

Nieuwe (gebruikte) Lens

Recent heb ik via Marktplaats een andere lens op de kop getikt voor mijn Olympus E-410. Nieuwe lenzen kopen doe ik niet, te duur én de camera is de jongste ook niet meer. Dus om er héél veel geld in te steken vind ik jammer. Wie weet begeeft ‘ie het binnenkort (al heb ik niet het idee dát dat gaat gebeuren) en dan is het zonde als je daar met een set peperdure lenzen zit waar je niets meer mee kunt.

Rudy's Krabbels | Zuiko 50mm Lens 4

De (gebruikte) lens die ik gekocht heb is zo mogelijk nog ouder. Het is een Zuiko 50mm 1:1.8 OM. Voorheen de standaard kit-lens bij de analoge Olympus toestellen. Nog van voor de digitale revolutie dus.

Deze lenzen zijn bekend vanwege hun hogere lichtgevoeligheid en ze hebben een vast brandpunt. Instellen op de camera gaat volledig handmatig. Vergeet het automatische scherpstellen met zo’n lens maar!

Omdat een E-410 geen “full frame camera” (ik weet overigens maar nauwelijks wat dat inhoudt,..) is heb je een adapter ring nodig. De ring heb ik gekocht in China, via DealExtreme. Voor een paar dollar krijg je ‘m inclusief verzending thuisgestuurd. Door deze ring verleg je het brandpunt van de lens en daarmee wordt het de perfecte lens voor portretten schieten en concertfoto’s (naar men zegt, met name vanwege de sterkere lichtgevoeligheid).

Volgende week ga ik ‘m proberen bij het Neil Young Festival. Eerlijk gezegd ben ik geen hele grote Neil Young fan, maar ik werd er voor uitgenodigd. Vooralsnog blijft het dus even bij experimentjes (zoals boven) en wat oefenen met portretten. Meer lees je er hier over.

Terug naar het mooie weer..

Rudy's Krabbels | De Poffert 2

De laatste tijd ben ik veel op pad geweest, ook voor ’t werk. Naar Rotterdam, Utrecht, Leiden en vandaag een tripje over het Groninger Hoogeland gemaakt. Alle foto’s en verslagen er van en over vind je op m’n fotowebsite. Die is inmiddels flink uitgedijd en ik heb nog lang niet alles er op staan wat ik er op zou willen hebben. Check ‘m dus regelmatig als je van foto’s kijken houdt.

 

Delen op: