Pas op voor America Star Books

America Star Books boek publiceren in Amerika oplichterij

America Star Books boek publiceren in Amerika oplichterijVandaag ontving ik een email van een uitgeverij. America Star Books, met een Nederlandse website onder de naam Boek Uitgeven in Amerika. Of ik een ‘boek’ dat ik heb gepubliceerd wilde uitgeven via hen. Gratis ook nog. Ik mailde even twee vrieden van mij in de VS en kreeg prompt antwoord. Conclusie: trap er niet in! Het riekt naar pure oplichterij.

In de in het Nederlands gestelde email stond dat America Star Books graag mijn boek wilde uitgeven. En op de website vond ik een vergoedingenschema dat best wel aanlokkelijk er uitzag. Alles leek redelijk betrouwbaar, maar toch,.. waarom zou een Amerikaanse uitgever interesse hebben in een Bijbelstudie-cursus die ik geschreven heb? Het streelt natuurlijk wel je ego als ‘would be’ schrijver.. maar toch, eventjes verder zoeken voordat je iets tekent, toch? En daarnaast is het ‘maar’ een Bijbelcursus. Waarom zou ook maar één uitgever interesse daar in tonen?

De email stelde ondermeer:

Wij willen graag uw boek vertalen in het Engels and in Amerika uitgeven. Geen zorg: het is volledig kosteloos, gratis. Stuur mij alstublieft een email naar [email adres] als u geinteresseerd bent in meer informatie. Dankuwel.

Ze zeggen van zichzelf:

If your book is written in English, we publish it for free. If your book is written in a foreign language, we translate it into English for free, and then we publish it in America, also for free. Your book, your voice, now has a home in America.
[..] It is our mission to translate into English books that Americans have never heard of, from languages that most Americans don’t speak. America Star Books gives foreign authors an English voice, and publishes their work in the United States, Canada, and Great Britain. This gives writers worldwide, finally, an opportunity to reach out to an audience of more than 400 million English speaking readers and, in the process, to see a dream come true.

Maar de critici zeggen hele andere dingen.. Op Wikipedia kun je ondermeer lezen dat een schrijver duizenden dollars aan hen had betaald voor ‘promotie’ van zijn boek. Maar dat hem inzage in de verkoopcijfers werd geweigerd toen hij wantrouwen kreeg. Ook zijn er inmiddels al een paar rechtszaken tegen hen gevoerd.

Zoek eventueel zelf even verder op Google.

Ik denk dat ik aan de mail van America Star Books en Boek Uitgeven in Amerika maar net zoveel waarde moet hechten als die andere mail die ik vandaag kreeg en mij melde:

LeoVegas Casino heeft een grote trekking gehouden en jouw naam is geselecteerd. Je hebt 100 freespins gewonnen en maakt kans op nog meer – Gefeliciteerd Rudy!

Thanks, but No Thanks..

 

Delen op: