Zie ginds komt..

Vandaag kreeg ik de vrachtpapieren van een levering gitaarpakketten.

Op de papieren stond ook de naam van het schip, en nieuwsgierig als ik was zocht ik ‘m op met Google. Want ik vind op de een of andere manier scheepvaart best interessant. Een paar jaar geleden had ik nog in de haven van Rotterdam een korte tour gekregen van een vriend van ons die daar werkt, Ernst. Hij is daar loods verkeersleider (d.w.z., hij loodst schepen vanaf de wal de haven binnen ofzo). En toen hadden we schepen gezien die we nog nóóit hadden gezien. Misschien heeft Ernst deze boot ook wel ‘naar binnen geloodst’, ‘k ben eigenlijk wel benieuwd!

Cornelius MaerskDoor het van Starkenborghkanaal vaart wel eens een flink schip, maar dit slaat alles: de “Cornelius Maersk“. Hier nog een afbeelding van het schip, afgeladen vol. En voor wie hier ontzettend van kan genieten, google images resultaten.

Enfin, .. vrijdag staat er een vrachtwagen voor de deur, met 90 pakketten. ’t Heeft lang geduurd deze keer, maar ze zijn er dan eindelijk weer! Ik kan heel veel ongeduldig wachtende mensen weer blij maken!

Delen op: