Dwarsfluit

Yamaha YFL-211Lisa heeft, net als haar ‘grote zussen’ ook muziekles. Ze begon een jaar geleden met ‘Vimo’ waarbij ze blokfluit leerde spelen.

Na een jaar mocht ze een instrument kiezen en het werd dwarsfluit. Naast een piano/keyboard (Judith) en drums (Mirjam) is er nu dus ook een dwarsfluit-speelsters in huis. En natuurlijk Laura en ik zelf ook nog op gitaar (waarbij opgemerkt mag worden dat Laura overigens ook nog jaren orgel heeft gespeeld).. Er wordt dus nogal eens een instrument bespeeld in huis.

Na een paar week les (in september begonnen!) verraste Lisa ons vandaag eigenlijk een beetje met haar snelle vorderingen. Ik had eigenlijk gedacht dat ze de eerste twee maanden ofzo bezig zou zijn met het leren kennen van het instrument, toonladdertjes spelen e.d., maar tegenwoordig zijn muzieklessen totaal anders opgezet en richten zich op het spélplezier van kinderen.

Ik kon het niet laten haar even (digitaal) vast te leggen met de Boss-recorder. Overigens is deze opname gemaakt met de interne microfoon van deze recorder, tot mijn grote verbazing heeft die namelijk een vrij goede geluidskwaliteit en is niet alleen voor spraak goed geschikt maar zelfs hiervoor!

> Klik hier om te luisteren

Delen op: