Belastingverhoging in VS in 2011?

De “recovery” van de Amerikaanse economie volgens de DemocratenDe Democraten mogen er graag op wijzen dat sinds het aantreden van Obama de economie zo geweldig is opgekrabbeld. De lijn ‘naar boven’ is weer gevonden zegt men. Check ook de mooie statistiek van deze lijn “onder Obama” (klik op het plaatje).

Vergeten wordt echter dat de Amerikaanse economie in elkaar gestort is door een andere oorzaak dan de politiek van de Republikeinen..  En het is zeker niet aan de Democraten te danken dat het nu “beter” gaat. Mocht dat wel zo zijn, dan is de neergang namelijk ook aan hen te danken. Immers, sinds 2007 zijn de Democraten in de meerderheid in het congres. Met andere woorden, ze hadden vanaf dat moment feitelijk al de macht! En toen hebben ze al hele domme beslissingen genomen. Bijvoorbeeld deze:

In 2001, the Republican-controlled 107th Congress passed and Republican President George W. Bush signed the Economic Growth and Tax Relief Reconciliation Act.  It lowered individual income tax rates across the board.  The law also reduced taxes on capital gains and retirement saving while increasing the personal federal income tax exemption for the Alternate Minimum Tax.  The GOP strengthened this tax reform legislation with the Jobs and Growth Tax Relief Reconciliation Act of 2003.

Cutting taxes proved spectacularly successful, boosting employment and economic growth for years.  Sadly, the Democrats who took control of Congress in 2007 vowed to allow these Republican tax cuts to expire in 2011.  This will have the effect of a huge tax increase on the American people.

(bron)

Met als gevolg dat het besteedbaar inkomen van de gemiddelde Amerikaan in 2011 naar beneden zal kelderen. Ik ben benieuwd of de democraten dan ook zeggen dat de statistieken met dalende koopkrachtcijfers óók het gevolg van hun idiote beslissing zijn..

Ach, politiek..

Delen op: