DIY Gitaarkit bouwen (electro akoestische gitaar)

Bouwen akoestische gitaar foto en video

Zelf een gitaar bouwen is een leuke hobby. Een hobby die ik al een paar jaar “in soorten en maten” beoefen – van elektrische gitaren tot aan gitaren gemaakt van een sigarenkistje of een olieblik.

Een project dat lange tijd stil gelegen had maar ik dit weekend heb afgerond was de bouw van een akoestische gitaar voor één van de dochters. We waren indertijd met twee stuks begonnen, één voor mij, en één voor dochter Mirjam. Die van mij is een beetje mislukt (..) die van Mirjam was nog nooit afgemaakt. De lak die we voor de top hadden gebruikt wilde namelijk niet snel (genoeg) uitharden en dus hadden we het project aan de kant gezet tot het goed hard zou zijn.

Een paar jaar later…. was de lak al lang hard natuurlijk maar we hadden door omstandigheden (drukte, andere activiteiten) het nooit meer afgemaakt. Dit weekend toch maar eens gedaan! En het resultaat is heel aardig geworden. D’r zijn nog wat “dingetjes”, vooral de brug. Die staat nog wat hoog afgesteld en moet nog wat cosmetische aanpassingen krijgen. Maar voor ’t overige is het een geslaagd project geworden.

Bijgaande foto & video footage

De video is met mijn smartphone opgenomen. Dat doet helaas een beetje afbreuk aan de klank maar het geeft in elk geval een redelijke indruk.

Delen op: