Windows7

windows7.jpg’t Is even wennen… maar ’t ziet er goed uit! En werkt ook snel. Maarja, dat is altijd zo bij een ‘lege’, verse, installatie van Windows dus ik zal op dat punt niet te snel juichen.

Ik ben over op Windows7, althans.. voor m’n laptop. Om precies te zijn Windows 7 Home Premium, 64-bits-versie.

Gisteravond, terwijl ik op de testserver een nieuwe applicatie-installer heb geïnstalleerd, backups draaien van alle data. Simpelweg met TotalCommander alles kopiëren naar de ReadyNAS. Daarna, vanochtend, de installatie opgestart.

Het BIOS van de laptop was wat moeilijk te benaderen, ik ben gewend dat dat met de [Del] knop moet, bij Asus is dat met de [F2] kennelijk. Want de bootsequence van de laptop stond verkeerd waardoor er niet gestart werd vanaf de CD/DVD-speler. Enfin, daarna de installatie CD er in, een paar instellingen opgeven, kiezen voor installatie in de juiste partitie en.. alles ging vanzelf! Daarna de gebruikers aanmaken, de essentiële software (antivirus, Windows Live) installeren, netwerk activeren. Klaar. Probleemloos!

Eindelijk, van Vista is (wederom) afscheid genomen. Dat was binnen een paar maanden zo gruwelijk traag en liep om de haverklap vast. Terwijl er niets bijzonders op stond en alle updates netjes waren ingedraaid altijd. Wat een slecht product was dat. Nu voor m’n stand-alone nog Windows 7. Maar dat traject stel ik nog even uit,.. want dat heeft qua geïnstalleerde software héél wat meer voeten in aard!

Delen op: