Café Weltschmerz “Ruud ten Wolde overleden door vaccinatie”

Realiteit Social Media Waarheid Samenzweringen Afbeelding van Prashant Sharma via Pixabay
Afbeelding van Prashant Sharma via Pixabay

weltschmertz tweet Ruud ten WoldeHet bekende desinformatie-kanaal Café Weltschmerz, die zich onder andere bezighouden met verspreiding van allerlei onzin over onder andere corona, 9/11 en -in het verleden- antisemitisme, heeft een enorme bok geschoten en een flinke storm op Twitter veroorzaakt.

Café Weltschmerz claimde op Twitter dat programmamaker, redacteur en RTL Boulevard-verslaggever Ruud ten Wolde, die afgelopen zaterdag aan kanker is overleden, “inmiddels is overleden aan de prik”.

Op Twitter volgde een storm aan boze en verdrietige reacties. Maar ook veel bijtende hoon. De doorzichtigheid van deze tweet is té stuitend voor woorden en geeft aan hoever deze mensen van de werkelijkheid af staan.

Bij Café Weltschmerz zijn regelmatig interviewers en gasten in gesprek die een eigen, niet zelden controversiële, mening hebben over o.a. het neerhalen van MH17, de aanslagen van 11 september 2001, de coronacrisis en het Israëlisch-Palestijns conflict. Gasten waren bijvoorbeeld de politicoloog Kees van der Pijl, opiniepeiler Maurice de Hond, anti-corona-maatregelen-activist Willem Engel, Arnold Karskens, journalist en initiatiefnemer van omroep Ongehoord Nederland, en documentairemaker Peter Vlemmix.

Ook wordt Café Weltschmerz regelmatig beschuldigd van antisemitisme. Een Raad van Advies, onder leiding van oud-hoogleraar Internationale Communicatie Cees Hamelink, neemt sinds eind 2019 klachten over het verspreiden van desinformatie bij Café Weltschmerz in behandeling. In een onderzoek van Pointer in april 2020 kwam Café Weltschmerz naar voren als een bron van “onjuiste en onbewezen uitspraken over het coronavirus”, die de ronde deden op sociale mediaplatformen als Twitter. (Wikipedia)

Propaganda Café Weltschmerz

Over de rug van iemand die overleden is aan kanker, over de rug van zijn rouwende nabestaanden, vrienden en collega’s, menen deze zieke geesten van Café Weltschmerz anti-vaccinatie propaganda te moeten gaan voeren.

In een poging tot damage control verwijderden ze de oorspronkelijke tweet en plaatsen dit bericht:

Café Weltschmerz damage control

Café Weltschmerz door het stof?

Om vervolgens, uiteindelijk, met het schaamrood op de kaken –naar ik hoop– te moeten toegeven:

Café Weltschmerz damage control

Wat natuurlijk wel weer ziek is, is dat ze alsnog even fijntjes menen te moeten opmerken dat het gaat om “het experimentele vaccin”. Want óók dát is desinformatie. Wat heeft de leugenachtige desinformatie-club van Café Weltschmerz dan geleerd hier van? Waarschijnlijk helemaal niets.

Nepnieuws breed verspreid

Via De Dagelijkse Standaard, Sceptr, Fenixx, Xander Nieuws en Amalek, de Youtube-video’s van Robert Jensen, Ongehoord Nederland en Café Weltschmerz worden geregeld onjuiste en onbewezen uitspraken over het coronavirus gedaan (TPO, Pointer).

Op dit blog heb ik meermaals een aantal van deze nepnieuws-verspreiders genoemd, ook in de Corona-FAQ. Het is verschrikkelijk naar op deze manier “mijn gelijk” te krijgen. Maar het onderstreept in elk geval dubbel en dwars dat versrpeiders van nepnieuws, zoals Café Weltschmerz, helemaal niet aan de waarheid hechten. Zij zijn uit op het destabiliseren van de maatschappij en het ondermijnen van de staat.

 

 

 

Delen op: