Hoe Ongehoord Nederland het Ongehoord Nieuws maakt in 2023..

Ongehoord Nederland (logo)
Ongehoord Nederland (logo) - Public Domain

Het Ongehoord Nieuws van Nederland. Hoe wordt dat gemaakt, hoe komt dat tot stand? Op Twitter geeft een van de medewerkers van Ongehoord Nederland een inkijkje in de totstandkoming van hun nieuwsitems: ze zoeken “ervaringen van mensen met criminele asielzoekers”. Hoe is dit soort “nieuwsgaring” toch toegestaan in 2023?

Wat leuk is om te lezen: er reageren ontzettend veel mensen die van de weeromstuit hun positieve ervaringen delen met de oproep aan Gabriel van de Bloemfontein om dáár dan, in het kader van evenwichte journalistiek, aandacht aan te schenken!

Screenshot 2023-03-02 at 10-08-18 Gabriel van de Bloemfontein op Twitter Ongehoord Nieuws
(Screenshot Twitter Ongehoord Nieuws)

Want juist die positieve ervaringen, dát is het óngehoord nieuws! Negatieve verhalen, vaak volstrekt onbewezen of als je doorvraagt toch ook vaak gerelateerd aan de onverdraagzaamheid van de autochtonen, kun je makkelijk genoeg vinden. Althans, dat zou je denken. Maar kennelijk toch niet, want anders wordt er niet zo’n oproepen gedaan!

Reactie Ongehoord Nieuws: Uitgeprocedeerde asielzoekers
Een van de vele positieve reacties

Ongehoord Nieuws

Ongehoord Nieuws is de laatste tijd regelmatig in het nieuws geweest wegens hun racistische propaganda, zeg maar gerust “bruine agenda”.

De oproep op Twitter van Ongehoord Nieuws maakt maar weer eens duidelijk dat dit programma maar één doel heeft: mensen ophitsen tegen immigranten en vluchtelingen. Door op camera alleen maar negatieve verhalen te tonen.

Daar zijn ze ook nog eens TROTS op! Ze spelen hetzelfde spel, “slachtofferrol” kiezen, als onder andere de FvD doet. Gebruiken dezelfde termen als de ultra-rechtsen. Claimen “het volk” te vertegenwoordigen…

Ongehoord Nieuws
Ongehoord Nieuws – FvD toontje..

De tweet van Gabriel van de Bloemfontein geeft daarmee een verhelderend inkijkje hoe Ongehoord Nieuws van Ongehoord Nederland “nieuws” máákt!

Is dat hoe we in 2023 nieuws, TV, maken? Door te polariseren en mensen in een kwaad daglicht te stellen? Ik kan niet wachten tot ze van de zender gegooid worden! De Agenda van Ongehoord Nederland is maar weer eens overduidelijk aan het licht gekomen!

Delen op: