Smartphone is het einde voor Navigatie

Interieur Skoda Fabia 1.0

De Smartphone is het einde voor navigatie.  Letterlijk en figuurlijk. Letterlijk als in: mijn navigatie was weer aan een update toe van de software en ik had geen zin om dat hele proces weer uit te voeren.

In figuurlijke zin omdat navigatie op je smartphone gewoon super handig werkt. Dat is dus ‘het einde’. Beter dan de navigatie op mijn MIO Spirit 7500. Die had ik dan ook al in 2017 aangeschaft, voor onze vakantie naar Italië. Heeft zijn geld ook wel terugverdiend overigens want ik gebruikte ‘m vaak.

Voor onze recente trip naar Nijmegen had ik de telefoon gebruikt voor navigatie. Want de MIO kon de eindbestemming niet vinden. En dat was niet voor ’t eerst dat ‘ie kuren had bij het invoeren van een adres. Onze kinderen gebruiken eigenlijk al tijden de telefoon voor navigatie en op de fiets gebruik ik het ook. Dus waarom niet in de auto en daarmee de MIO

Het einde voor Navigatie

De Smartphone dus gebruiken voor navigatie via Google Maps. Beetje ingeklemd op het dashboard, dat ging. Maar risico is dat je bij een noodstop je telefoon van de achterbank kunt vissen. Of erger. Of dat je telefoon helemaal kapot is.

maxxter magnetische telefoonhouder auto

Action to the Rescue 😀

Electronica moet je er meestal niet kopen (zie mijn eerdere reviews) maar een telefoonhouder voor in de auto? Ja, dat soort (plastic) spulletjes kan je daar natuurlijk altijd wel vinden, voor een habbekrats ook nog. Eigenlijk zocht ik een iets andere houder, maar uiteindelijk werd het de Maxxter Magnetische Telefoonhouder.

Action adverteert ‘m precies zoals ‘ie is. En het dingetje doet wat ‘ie moet doen. De telefoon stevig aan het raam middels deze houder met zuignap. Veilig bellen (dat doe ik niet onder het rijden) maar vooral navigeren.

Een prettig klein houdertje en middels de magneetsticker op de telefoon (2 stuks bijgeleverd) zit de smartphone mooi stevig. Het houdertje is draaibaar zodat je altijd wel een goede kijkhoek kunt vinden. De zuignap houdt het allemaal prima vol.

Bijkomend voordeel van navigatie met de smartphone vind ik dat het ook weer een voedingskabeltje scheelt. Bij de MIO zat een voeding via de “sigaretaansteker”. Ik heb die aansluiting eigenlijk ook nodig voor mijn dashcam. Nu ik weer wat vaker op de weg zit wil ik die graag weer in gebruik nemen namelijk.

 

Delen op: