Corona en Vaccinaties – Oude wijn in Nieuwe Zakken!

meisje mondkapje corona bij kinderen

Het aantal coronabesmettingen neemt weer toe, de vaccinatiecampagne is begonnen. De trollen en desinformatie zijn weer terug! Feiten doen er, wederom, kennelijk totaal niet toe. Het Forum voor Democratie gaat daarbij voorop in het trollenleger.

Corona en vaccinaties zijn, ruim twee en een half jaar na de eerste coronabesmetting in Nederland (februari 2020) en anderhalf jaar na de eerste vaccinatie (januari 2021) weer terug (Covid-19 was eigenlijk nooit écht weg natuurlijk) en de discussies basten weer los in Nederland. Vooral op de Social Media uiteraard.

 

Statistieken over het Coronavirus en COVID-19 (AlleCijfers.nl)
Statistieken over het Coronavirus en COVID-19 (AlleCijfers.nl)

Het aantal mensen dat met corona wordt opgenomen in de ziekenhuizen stijgt langzaam maar zeker. Om ons heen horen we ook van steeds meer mensen die er (soms flink!) ziek van zijn geworden en zelfs (weer) overlijden er aan. Vooral ouderen in verzorgingsinstellingen hebben wederom zwaar te lijden.

Desinformatie

Wat mij opvalt is dat de desinformatie die 2 jaar geleden al werd verspreid nu nog stééds wordt verspreid. Het is ongelofelijk dat mensen nog steeds denken dat corona-vaccinaties “gentherapie” zijn en “gevaccineerden binnenkort bij bosjes omvallen”. Immers, de vaccinaties bestaan inmiddels al anderhalf jaar en tot nu toe is de vaccinatieschade minimaal.

Rudy's Krabbels | Nepnieuws Pepijn van Houwelingen op Twitter

Eén van de mensen die er een eer in lijkt te stellen desinformatie te verspreiden is Pepijn van Houwelingen van de FvD. Wie zijn Twitterfeed bekijkt valt van de ene verbazing in de andere. Beweringen over Ivermectine, die al lang weerlegd zijn, de ene na de andere opmerking over “het kartel” (om maar te zwijgen over zijn recente flater met de nazi-vergelijking), en ontkennen van de ernst van corona voor bepaalde bevolkingsgroepen.

Wat aan zo’n tweet niet klopt? Ten éérste is er geen sprake van een “experiment” (lees hier of hier), zoals hij concludeert, maar belangrijker is de grove leugen dat mRNA “voor de pandemie nog niet was getest”. De techniek bestaat al véél langer (zie bijvoorbeeld wikipedia en dit artikel). De mRNA-methodiek bestaat al decennialang!

Gentherapie is het inbrengen vangenetisch materiaal in (menselijke) cellen in het kader van een geneeskundige behandeling van het eigen DNA. Behandelingen met gentherapie staan nog in de kinderschoenen en worden niet breed toegepast (Wikipedia, Pfizer).

Het Forum van Democratie grossiert continue in leugens!

Oversterfte

Eén van de argumenten die op dit moment continue aan de haren er bij gesleept worden is het ‘oversterfte’-cijfer.

Oversterfte door vaccinatie?
Oversterfte door vaccinatie?

Zo lees je dan “kijk de oversterfte is sinds de boostercampagne gestegen”. Vergeten wordt, gemakshalve, dat al ruim vóór de huidige boostercampagne de oversterfte hoger is. Steeds meer mensen reageren gelukkig op dit soort tweets met cijfers en feiten die de beweringen die gedaan worden onderuit halen. Maar helaas gaan de mensen die deze berichten plaatsen dáár dan vaak niet op in of blokkeren hen die hun tweets weerleggen.

Wat –terzijde– ook opmerkelijk en zorgwekkend is, een account als dat van “Viruswaarheid” (re)tweet tegenwoordig naast desinformatie veel politieke boodschappen uit de “alternatieve rechtse hoek”.

Oversterfte Corona
Oversterfte Corona – Gezondheid en Wetenschap

Er wordt willens en wetens verzuimd de oversterfte die er was, en véél hoger was, eens in ogenschouw te nemen laat staan te noemen vóórdat er gevaccineerd werd en Corona vrij spel had (zie bijvoorbeeld de afbeelding hierboven).

Niet geregistreerde coronamedicijnen

Ook de desinformatie over niet geregistreerde coronamedicijnen gaat nog steeds flink rond. Recente berichten over de boetes die artsen hebben gekregen voor het voorschrijven van ‘alternatieve’ medicijnen zijn aanleiding voor mensen om weer de grootst mogelijke onzin naar voren te brengen over Ivermectine en hydroxychloroquine.

Ivermectine verlamt de spieren van bepaalde parasieten. Het is te gebruiken bij schurft en bij verschillende worminfecties.. het heeft geen antiviraal effect.

“Grote, grondige onderzoeken wereldwijd wezen helaas uit dat ivermectine helemaal niets doet tegen het coronavirus. Het hecht zich aan parasieten zoals wormen maar niet aan virussen, die hebben niet eens een buitenkant. Jammer, maar helaas.” (Professor Frits Rosendaal, arts-epidemioloog en trombose-expert.)

Artsen en onderzoekers hadden heel graag gewild dát Ivermectine werken zou maar dat is domweg niet het geval. Waarom ze dat graag wilden? Het is goedkoop, makkelijk te produceren en overal op voorraad. Daarnaast is bekend wat de bijwerkingen zijn en is het eenvoudig toe te dienen. Het zou perfect zijn geweest áls dat middel zou hebben gewerkt. Maar zoals Professor Rosendaal zegt: “Helaas..”.

Verbaasd

Ik vind het verbazend dat mensen na twee jaar nog steeds deze fabeltjes geloven en verspreiden. Het ongelijk van de verspreiders van de desinformatie is al lang en breed bewezen. Mensen gáán niet massaal dood aan vaccinaties, er is géén sprake van ‘gentherapie’ die je DNA veranderd en nee, we worden óók niet door reptielen geregeerd

» Meer in de corona faq

Delen op: