Maxxter Headset van Action (Audio en Video)

Maxxter stereo headset action nederland

Mijn logitech headset, aangeschaft tijdens de corona-pandemie wegens veel video-vergaderingen, is versleten. Dus moest er iets nieuws komen. Bij de Action liep ik tegen de Maxxter Headset aan, voor slechts €7,95.

Ze hebben nog goedkopere headsets bij de Action, maar ik besloot de “duurste” uit het Action schap te nemen. Voornamelijk omdat die er het meest degelijk uitzag.

Voor minder dan acht euro krijg je een headset met 40mm drivers, zachte pads, een verstelbare hoofdband en bijgeleverd tevens een USB 2.0 verloop ingeval je PC of laptop geen 3,5mm jack heeft.

Review Maxxter Headset

Plus- en minpunten Maxxter Headset

Pluspunten

  • Voor dit geld krijg je normaliter geen fatsoenlijke headset met deze features;
  • Het geluid is een beetje bass-heavy maar ik ben niet ontevreden. Voor het beluisteren van muziek of gesproken audio via bijv. Youtube voldoet het;
  • Constructie lijkt redelijk degelijk ondanks dat het geheel volledig van plastic is;
  • Kabel is van een behoorlijk redelijke lengte, helemaal als je ook gebruik maakt van de USB interface;
  • De microfoon heeft een relatief goed geluid. Luister mijn audio-opname gemaakt met mijn laptop (Linux, Audacity) en je krijgt een goede indruk.
  • Daarnaast werkt de microfoon, in mijn geval, ook op mijn telefoon. Dat betekent dat ik met de telefoon ook video kan opnemen met de “externe microfoon” van de headset danwel de telefoon kan gebruiken voor video-conferencen met deze headset.

Minpunten

  • De hoofdband is verstelbaar. Als je een groot hoofd hebt dan red je het er echter niet mee.
  • De bijgeleverde USB verloop-plug is USB 2.0. Op mijn USB 3.0 poortjes werkte de microfoon daarom niet bij gebruik USB plug. Gelukkig heeft mijn laptop ook een jack ingang! Mijn desktop, waar ik de Maxxter Headset voornamelijk mee gebruik, heeft wel USB 2.0 poortjes.

Conclusie?

Het draagcomfort van de Maxxter Headset, tot slot? Het moet even wennen. ‘t Zit wat strak allemaal en mijn voorkeur voor hoofdtelefoons is ‘over ear’ en dit is een on-ear. De pads zijn zacht en te zacht kan ook pijnlijk worden! Bij lang gebruik, zeker als het warm is, kunnen de kunststof pads gaan zweten.

Na een 20 minuten dragen/gebruiken is het nog steeds redelijk comfortabel. Ik zou er geen hele dag muziek mee willen luisteren, daarvoor heb ik veel betere hoofdtelefoons beschikbaar, of video-calls mee willen maken maar voor een uurtje online vergaderen? Prima!

Heb er qua geluid van de hoofdtelefoon en microfoon niet al te hooggespannen verwachtingen van. Alle waar is naar zijn prijs. Voor die paar keer per maand dat ik een video-call heb is dit echter een prima oplossing.

De prijs/prestatie is in mijn ogen toch wel boven verwachting en mijn overall rating, prijs in gedachten, is een ruime voldoende.

Delen op: