Onderhoudskosten Hyundai i30cw

Hyundai i30 afschrijving consumentenbond onderzoek

Logo HyundaiVandaag was dus de Hyundai i30cw naar de dealer geweest voor onderhoud en de (eerste) APK-keuring. En terugreis tikte de teller de 60.000 km’s aan. Wat ik even kon vastleggen overigens (video hier) omdat we op dat moment aan het file-rijden waren in Gronignen.

Nu ik dan toch verhaaltjes aan het posten ben over Hyundai’s, nog even een kleine update over de Hyundai i30cw welke ik inmiddels vier jaar heb (aangeschaft in september 2011).

Wat kost zo’n Hyuyndai nou eigenlijk qua onderhoud?

Ik was, net als de eerste keer bij de grote beurt, aangenaam verrast door de rekening. Inclusief autohuur voor vervangende auto nog geen 400 euro. Dat heb ik (bij andere merken) wel anders meegemaakt! En ja, dat lees je goed. Dit was pas de 2e keer dat we een grote beurt hebben laten uitvoeren.

De onderhoudskosten tot nu toe waren dan ook:
– 2 keer grote beurt;
– 2 nieuwe (voor)banden.

En dat in 4 jaar tijd. Kleine beurtjes geloof ik ook 2x maar dat heb ik niet bijgehouden qua kosten. Alles bij elkaar dus zeer minimaal onderhoudskosten. Met 15.000km per jaar rijden toch vrij netjes.

En verder?

Verder geen kwaad woord over deze auto. Ik ben er nog altijd super tevreden over! Praktisch, ruim, rijdt lekker, niet te duur qua variabele kosten en onderhoud.. wat wil je nog meer? En ohja, .. garantie is ook prima. Er is twee keer gratis iets vervangen, op initiatief van de garage (terugroepactie en een defectje).

 

 

 

 

 

Delen op: