Romeo’s dumpen afval op wegen om boeren in kwaad daglicht te stellen

Boerenprotesten. Romeo's dumpen afval op wegen
Boerenprotest (afb Kees Torn CC BY-SA 2.0)

Het zijn de Romeo’s! Romeo’s dumpen afval op wegen om boeren in kwaad daglicht te stellen, zo claimt men op sociale media. Het zijn helemáál niet de boeren. Net als dat nepnieuws over een ongeluk veroorzaakt door afvaldumping door boeren. Het is allemaal overduidelijk boze opzet van Rutte, de media, rijkswaterstaat en de politie! Ze spannen allemaal samen. En nu hebben ze dus ook nog de Romeo’s ingezet daarvoor.

Ene Maik Marcel Bouw plaatste onderstaande bericht op Facebook. Het ging al snel viral en duikt overal op. En nu weten heel veel mensen, op basis van dit bericht het helemaal zeker. De Romeo’s dumpen afval op wegen, en niet de boeren! Want wegwerker Maik heeft het gezegd!

Het Klopt Niet

Bij demonstraties en woningen zie je regelmatig borden, spandoeken en posters met “Het Klopt Niet”. Dat geldt ook voor dit verhaal (en ik heb onderstaand enig bewijs hiervoor).

Maik Marcel Bouw’s bericht dat viral ging was als volgt:

Rudy's Krabbels | romeos gooien rommel op wegen

Romeo’s dumpen afval op wegen

Het raakt kant noch wal zo’n bewering. Romeo’s dumpen afval op wegen? Dat romeo’s afval op wegen hebben gedumpt om boeren in een kwaad daglicht te stellen is zó ongelofelijk vergezocht!

Romeo’s worden echt niet met tractoren de snelweg op gestuurd om vervolgens brand te stichten, tractorbanden, afval, strobalen en asbest te dumpen en ongelukken(!!) te veroorzaken. Romeo’s zijn undercoveragenten in burger die zich [bij rellen en demonstraties] tussen de menigte bewegen en ingrijpen waar nodig. Als de boel escalleert halen zij de reltrappers er tussenuit. Zij worden ingezet bij acties van de ME. De ME was niet aanwezig bij de afvaldumping. Integendeel.

Ze beschikken ook niet over het betreffende materiaal dat duidelijk van boerderijen afkomstig is. Er zijn beelden van dumpingen (want camera’s op de wegen). De politie heeft ook, naar ik vandaag op de radio hoorde, mensen op heterdaad betrapt.

— Een groep van zo’n dertig trekkers reed donderdagavond rond 22.15 uur op de N18, in de richting van de A18. De politie zag daarna dat aan het begin van de A18, ter hoogte van Westendorp, afval werd gedumpt. Daar werd de 42-jarige verdachte betrapt. Hij zit nog vast. De recherche doet verder onderzoek. (De Stentor)

Een 29-jarige man uit Zwolle is opgepakt voor betrokkenheid bij meerdere brandjes op de A28 ter hoogte van Rogat. (RTV Drenthe)

De beweerdelijke “dumping door romeo’s” dient ook geen doel (immers daar wordt niemand door gearresteerd).

Boete’s voor Boeren

De afgelopen maanden zijn inmiddels bijna 100 boeren beboet wegens overtreding van de wegenverkeerswet. Op diverse plaatsen in het land waren, net als op de A7, ongelukken door de boerenprotesten. Elders in het land zijn ook mensen aangehouden de afgelopen tijd wegens de boerenprotesten.

— Een groep van zo’n dertig trekkers reed donderdagavond rond 22.15 uur op de N18, in de richting van de A18. De politie zag daarna dat aan het begin van de A18, ter hoogte van Westendorp, afval werd gedumpt. Daar werd de 42-jarige verdachte betrapt. Hij zit nog vast. De recherche doet verder onderzoek. (De Stentor)

Volgens Dagblad van het Noorden zijn er sinds begin juli inmiddels meer dan 20 aanhoudingen verricht in Noord-Nederland naar aanleiding van de boerenprotesten.

De politie veroorzaakt ongelukken?

De politie is ook echt niet zo achterlijk om brand te stichten op de weg, afval en asbest (milieudelicten!) te dumpen en ongelukken te veroorzaken(!) zonder ook maar énige doel.. om vervolgens ook nog eens een onderzoek te starten naar de daders.

De bewering dat boeren de mensen die het opruimen vooraf vertellen waar ze heen gaan, dat er romeo’s waren die de boel in de fik staken enz. Is echt hartstikke ongeloofwaardig. Immers, hoe zouden boeren weten welk bedrijf ingeschakeld wordt om het op te ruimen? Dat bepaalt Rijkswaterstaat.

Er zijn kentekens van tractoren vastgelegd en getuigenverklaringen. Lijkt mij een helder verhaal. Werkelijk.. Je bent toch echt wel héél goedgelovig als je dit soort onzinnieuws gelooft en gaat verspreiden (door te delen)..

Eén wegwerker die het allemaal beter weet en betrouwbaarder geacht wordt dan politie, rijkswaterstaat, media én getuigen bij elkaar. Want ja, die spannen allemaal samen “tegen de boeren”, hè? Hoe dat soort samenzweringen allemaal geheim kunnen worden gehouden is mij een raadsel.

Kortom: het gaat hier absoluut niet om “Romeo’s” die afval dumpen waardoor ongelukken worden veroorzaakt. Integendeel.

De moord op de realiteit is nog even springlevend als tijdens de corona-pandemie. Dit soort berichten zijn van elke realiteitszin ontspeend. Bizar dat mensen die claimen hun ‘eigen onderzoek’ te doen (..) zo goedgelovig zijn en een bericht als dit viral hebben laten gaan door het massaal te delen.

___
Update 30/07
– link naar bericht van De Stentor toegevoegd
– link naar bericht RTV Drenthe toegevoegd
Update 11/08
– aanvullende informatie over arrestaties en aanhoudingen toegevoegd.

Delen op: