Corona-uitbraken China wereldwijd effect. Mogelijk ruim 1,5 miljoen doden in 2023.

meisje mondkapje corona bij kinderen

De nieuwe corona-uitbraken in China, met als gevolg inmiddels duizenden doden en totale overbelasting van de ziekenhuizen in China, heeft mogelijk (wederom) wereldwijd effect.

“China wordt geconfronteerd met wat waarschijnlijk ’s werelds grootste COVID-golf van de pandemie is. Chinese volksgezondheidsfunctionarissen zeggen dat mogelijk 800 miljoen mensen de komende maanden besmet kunnen raken met het coronavirus. En verschillende modellen voorspellen dat een half miljoen mensen zouden kunnen sterven, mogelijk meer.” (NPR)

Corona-uitbraak China

Epidemioloog en gezondheidseconoom Eric Feigl-Ding deelt op Twitter diverse schokkende video’s van (geheime) opnames gemaakt in ziekenhuizen in China. Hij schrijft er bij:

“Ziekenhuizen in China volledig overweldigd sinds de beperkingen zijn weggevallen. Epidemiologen schatten dat >60% van China en [daarmee] 10% van de wereldbevolking waarschijnlijk besmet wordt in de komende 90 dagen. Sterfgevallen waarschijnlijk in de miljoenen – meervoud. Dit is nog maar het begin”

Desondanks blijven, ook in Nederland, veel mensen maar schoppen tegen het vaccinatiebeleid en de vaccins in zijn algemeenheid en er allerlei onwaarheden over verkondigen. Zelfs deze uitbraken in China, die inmiddels afdoende gedocumenteerd zijn en daarmee bewezen, worden door veel van hen ontkend en bestempeld als ‘angstzaaien’.

In de pers is verder te lezen dat in China mensen die ziek zijn, wegens de corona-besmetting, alsnog moeten doorwerken. Soms zelfs tot ze er bij neervallen en sterven, zo meldt NRC.

Gevolgen westerse wereld

China loopt ernstig gevaar volgens epidemioloog Eric Feigl-Ding. Maar niet alleen China. China is een van de grote producenten voor middelen tegen koorts en antibiotica. Deze middelen zijn nu in China zelf nodig en daardoor kan, zal, de export er van terugvallen. Waardoor ook hier tekorten zullen ontstaan. “What happens in China doesn’t stay in China”, aldus Eric Feigl-Ding.

Duitsers massaal naar apotheek in Dinxperlo voor koortsremmers

Nog geen twee dagen na mijn oorspronkelijke bericht op dit blog bleek deze uitspraak al uit te komen. Zo meldt het Algemeen Dagblad dat Duitsers massaal naar de apotheek in Dinxperlo voor koortsremmers wegens tekorten in (kinder)paracetamol en ibuprofen.

“Dat het nu zo druk is in Dinxperlo, komt doordat over de grens een groot tekort is aan koortsremmende en -verlichtende middelen voor kinderen. Behalve vloeibare paracetamol (fiebersäfte) geldt dat ook voor zetpillen, poeders en oplostabletten.” (AD)

Mogelijk tot 1,5 miljoen doden in China in 2023

“De coronagolf in China kan tot veel doden leiden, denken modelleurs. En hoe meer infecties, hoe groter de kans op mutaties. [..] Sinds het loslaten van de maatregelen gaat het virus hard rond, en de immuniteit van de bevolking – 1,4 miljard mensen – is laag door het strenge zero-covidbeleid van de afgelopen 2,5 jaar, en de matige vaccinatiegraad. China meldt dat meer dan 90 procent van de bevolking volledig gevaccineerd is, maar dat is al meer dan een jaar geleden. Slechts 60 procent haalde een boosterprik, en van de 80-plussers zelfs nog geen 41 procent. [..] De komende maanden zouden, als er geen maatregelen worden genomen, tot een miljoen mensen in China aan Covid-19 kunnen overlijden”. (NRC).

Dit aantal kan in 2023 oplopen tot meer dan 1,5 miljoen doden.

__________
[Oorspronkelijke bericht: 20/12/2022, laatste update: 24/12/2022]

 

Delen op: