Knab belazerd!

Rudy's Krabbels | knabKnab –oh oh wat grappig, bank omgedraaid– de nieuwe Bank. Van Aegon. De Grote Verzekeraar. De bank voor jou, voor u, voor mij. Want! Je krijgt rente als je géld op je rekening hebt. Revolutie in de bankwereld! Vlag uit! Man, man, dáár hebben we echt lang op gewacht. Eindelijk een bank die naar de klant luistert. Ik voel een lofzang op het Nieuwe Bankieren van Knab (met de Grote K van Klant) opborrelen. Toch?

Dan zie je de reclame en denkt “Klinkt best goed, rente op je betaalrekening (zoals het hoort!), voor de financiële doe-het-zelver”… (wat online bankieren bij elke bank overigens is, maar dat terzijde) en ook nog “voor het jonge gezin” (??) enfin, ronkende campagne, mooie strakke site..

Maar dan zie je opeens dat je wel even onder de grote rode, uitnodigende, “Ja ik wordt nu klant” knop dat je een vaste maandelijkse fee moet betalen van… €15/mnd?! https://www.knab.nl/klant-worden/ en de rente op de betaalrekening is slechts 0,5% .. dan moet je echt al een KAP geld op de rekening hebben wil dat uitkunnen voor die 15 euro. En roodstaan kost 5%. https://www.knab.nl/tarieven-van-knab

Wil je me nu als klant of niet?? Kennelijk niet. Echt niet. Alleen als je minstens een saldo hebt van ettelijke tienduizenden euro’s. Dan heeft KNAB interesse in je. Nouja, ook als je dat niet hebt. Want dan kunnen ze je elke maand voor 15 euro tillen. Toch mooi 180 euro per jaar. Dan ben je bij de grootbanken (ING, RABO) echt wel véél beter af!

PS, lees ook wat de Telegraaf te melden heeft (zag ik na het schrijven van dit stukje) over het sparen bij Knab.  

Delen op: