Wetenschappelijke artikelen en nieuwsupdates over oversterfte en Covid

meisje mondkapje corona bij kinderen

De corona-faq is door de oplaaiende discussies over oversterfte en Covid weer actueel geworden, zo bleek mij. Ik heb daarom een onderdeel toegevoegd met Wetenschappelijke artikelen en nieuwsupdates over Covid.

Zoals uit een paar recente artikelen op dit blog al duidelijk is geworden blijft er nog steeds veel desinformatie rondgaan over corona. Ook een aantal politici en ‘onafhankelijke journalisten’, vaak opmerkelijk genoeg ook nog eens mensen die pro-Russische regime zijn ondanks dat daar massaal en gedwongen gevaccineerd werd, doen hier luidkeels aan mee.

Ik heb niet de illusie dat mijn artikelen en Corona-FAQ mensen die militant tegen vaccinatie(s) zijn zullen overtuigen van de voordelen van vaccinatie. Dat is ook niet mijn doelstelling.

De FAQ ben ik in eerste instantie begonnen als (online) archief voor mijzelf. Zodat ik in gesprekken en discussies de feiten snel raadpleegbaar bij de hand had en mensen die vragen en zorgen hebben er naar kan verwijzen. Daarnaast voer ik discussies graag op basis van feiten.

Omdat ik druk ben met van alles en nog wat (..) zoals mijn bedrijf en studie en het onderwerp bij mij persoonlijk wat minder hoog op de agenda staat update ik de FAQ minder vaak en alleen als het, mijns inziens, écht relevante informatie is.

Wat mij namelijk opvalt is dat nagenoeg élke gebeurtenis tegenwoordig in het kader van “WEF” of andere samenzweringstheorieën ingekaderd wordt. Tegen dat soort ‘gekte’ is geen enkele informatievoorziening opgewassen. Dan heb je wel eens het idee dat je water naar de zee brengt.

Zoals ik eerder bijvoorbeeld al schreef “beweerden mensen bijvoorbeeld recent, naar aanleiding van een stalbrand, dat dit kennelijk ook weer een soort van complot was.”. En werd even later nóg gekker toen er bij een boer door een falend systeem een aantal koeien werden geëlektrocuteerd. De reacties hierop, op met name Facebook, doet mij oprecht twijfelen aan de verstandelijke vermogens van een aanzienlijk deel van onze bevolking.

De FAQ heeft de afgelopen twee jaar ontzettend veel bezoekers gehad. Daar ben ik heel erg blij mee! Het is een indicatie dat een groot deel van de bezoekers aan deze website gelukkig wél geïnteresseerd is in feitelijke informatie en bronnen.

Corona Virus Feiten en FabelsDaarom ook dat ik, ondanks chronisch tijdgebrek, toch de FAQ een update heb gegeven en er een nieuwe rubriek aan heb toegevoegd met onder andere Wetenschappelijke artikelen en nieuwsupdates over oversterfte en Covid. Want helaas zijn we, ondanks de verbeterde situatie, nog steeds niet van deze ziekte af. Laat staan van de waarschijnlijk nog jaren durende nasleep er van.

» Lees verder in de Corona FAQ.

 

 

Delen op: