Bij het “plotseling overlijden” van Lisa Marie Presley en Tatjana Patitz

Lisa Marie Presley died suddenly plotseling overleden graceland

Het plotseling overlijden van Lisa Marie Presley schokt veel mensen in de muziekindustrie. Onwillekeurig denk je meteen aan haar vader, Elvis Presley, die ook op jonge leeftijd overleed. Net als Elvis Presley overleed Lisa Marie aan een hartstilstand.

Lisa Marie Presley was vooral bekend als “de dochter van”. Ze was ook zangeres. In het radiojournaal vandaag werd gezegd dat ze “bekender was vanwege haar drugsproblemen dan haar zangcarrière“. Een naar (klinkend), en volstrekt overbodig, statement van de NOS. Het zet iemand weg als verslaafde en stelt niet de mens centraal die zij was.

Lisa Marie Presley plotseling overleden?

Gisteravond zag ik de eerste berichten over de ziekenhuisopname van Lisa Marie Presley al op Twitter. En natuurlijk werd gelijk door misselijke lijkenpikkers al direct geroepen dat haar hartproblemen veroorzaakt waren door “de gifprik” oftewel de corona-vaccinaties. De suggestieve tweets over “plotseling overleden”, “je hoort het vaak” en verwijzingen naar  “died suddenly” vliegen je weer om de oren.

Drugsgebruik

Niet alleen is het ernstig speculatief om te claimen dat iemand door coronavaccinatie is overleden, het is ook volstrekt respectloos jegens de nabestaanden. De “anti-vaxxers” proberen continue over de rug van elk overlijden dat in de pers komt een punt te scoren.

“She was clean from 17 until 2008, when she became addicted to opioids after the birth of her twin daughters. Lisa Marie has noted her life has been shaped by drugs – from her father’s death aged 42 from a heart attack caused by drugs, to her ex Michael Jackson’s death” (Daily Mail, zie ook Express).

Daar komt bij dat, zoals gezegd, bekend was dat ze te kampen had met drugsverslavingen, getuige foto’s en artikelen in de media mogelijk een coronabesmetting had gehad (ze was gezien bij een teststraat) en rookte.

Ook is niet alleen haar vader Elvis Presley jong overleden door hartproblemen maar ook haar oma Gladys, die op 46-jarige leeftijd overleed door een hartstilstand.

“Op 14 augustus 1958 overleed Gladys op 46-jarige leeftijd aan een hartaanval na een acute leverontsteking, dat ze opliep na jarenlang verslaafd te zijn geweest aan drank en dieet pillen.” (Elvisverzamelaars.nl).

Hartproblemen

Drank- en drugsgebruik is verwoestend voor een mens, in vele opzichten. Het is vreselijk als mensen met verslaving te kampen hebben.

De familie kent daarnaast dus helaas een historie van hartproblemen. Mogelijkerwijs gerelateerd aan- of gevolg van de drank- en drugsproblematiek. Waarbij we overigens uit documentaires over het leven van Elvis Presley weten dat hij een grote hekel had aan drank (niet verwonderlijk, gezien de verslaving van zijn moeder) en zijn verslaving grotendeels ook te danken was aan voorgeschreven medicijnen (in het engels: “drugs” en vaak ten onrechte onvertaald overgenomen in de Nederlandse pers).

Het is een bekend fenomeen, daarnaast, dat veel artiesten -net als gewone burgers, ook in ons land- verslaafd zijn aan veelal voorgeschreven medicijnen. Denk aan Tom Petty, Michael Jackson en Prince.

Om het overlijden van Lisa Marie Presley toe te schrijven aan “de prikjes” is daarom ook een gruwelijke en walgelijke vorm van “lijkenpikkerij” en verspreiding van desinformatie.

Laten we Lisa Marie Presley vooral herinneren als moeder, dochter en getalenteerd zangeres. En met respect omgaan met haar familie en hun nalatenschap.

Tatjana Patitz

Eerder deze week moest NU.nl zonodig ook van deze anti-vaccinatie hype “profiteren”.

Tatjana Patitz plotseling overleden

Een stukje schandalige clickbait van NU met als gevolg dat er al snel 1500(!) reacties waarvan honderden van allerlei mensen die het overlijden van Tatjana Patitz aan ‘de prikjes’ toeschrijven. Terwijl ze is overleden aan borstkanker. Zoals ook bijv. de Telegraaf netjes meldt (“Een woordvoerder van de familie laat weten dat ze is gestorven aan de gevolgen van borstkanker”.).

Het is werkelijk een grof schandaal dat ze bij NU.nl dit overlijden uitbuiten door in het bericht en de introductie op Facebook aangeven dat de doodsoorzaak “onbekend” is. Terwijl het juist een bericht is dat voor aandacht voor dit belangrijke onderwerp zou kunnen zorgen, net als het overlijden van Lisa Marie Presley voor bezinning en bewustwording zou kunnen zorgen als de werkelijke doodsoorzaken benoemd worden.

Plotseling overlijden?

Voor wat betreft het ‘plotseling overlijden’: juist covid (corona) zorgt er voor dat mensen, zo blijkt uit onderzoek, nog een jaar na een besmetting verhoogde risico’s lopen en hartproblemen kunnen krijgen en, zoals ik eerder al schreef, de sporen van een doorgemaakte corona-besmetting nog tijden in het hele lichaam terug gevonden kunnen worden.

Delen op: