De Andere Krant liegt over veroordeling rechter Christian Dettmar

jurisprudentie copyrights - gratis afbeelding van succo via Pixabay
(gratis afbeelding van succo via Pixabay)

Rechter Christian Dettmar is door de Duitse Rechtbank veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijke gevangenisstraf.

Op diverse sociale media, waaronder zelfs LinkedIN, zie ik dat men de berichtgeving van De Andere Krant en Ninefornews deelt.

Deze alternatieve media vinden het een grof schandaal dat Christian Dettmar is veroordeeld. In de ogen van de alternatieve media is Christian Dettmar namelijk een held.

Een hele grote held zelfs! Want hij had de moed om tegen het beleid van de Duitse regering in te gaan met betrekking tot de mondkapjes-plicht voor kinderen. En daarom zou hij nu zijn veroordeeld. Maar dát is een leugen. Want Christian Dettmar is niet vanwege zijn vermeende heldenrol veroordeeld. Integendeel.

Berichtgeving De Andere Krant

De Andere Krant schrijft ondermeer over deze zaak onder andere het volgende:

Afgelopen week veroordeelde de Rechtbank Erfurt Christian Dettmar tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar. De familierechter uit het Thüringense plaatsje Weimar kwam begin april 2021 in het nieuws met zijn vonnis dat gedwongen mondkapjes, testen en social distance-plicht op scholen verbood. [..]

Dettmar had de moed zich tegen de absurde regeringsmaatregelen te verzetten en betaalt daarvoor een hoge prijs. De furieuze reactie van de macht liet niet lang op zich wachten. [..]

In een orwelliaans proces beschuldigde de officier van justitie Dettmar ervan de rechtsstaat met voeten getreden te hebben. [..]

De moedige rechter benadrukte in zijn verdediging dat hij enkel en alleen handelde in het belang van de kinderen en hij zou terugkijkend opnieuw zo handelen. Veel ouders maakten zich ernstige zorgen over de effecten van de absurde maatregelen op de gezondheid van hun kinderen.

Wet van Godwin

Boven het artikel plaatsen ze aanmatigend, in het geel, de onderstaande tekst (screenshot)

De Andere Krant - Kritische rechter krijgt gevangenisstraf Jeroen Pols doet een Godwin
De Andere krant doet een Godwin

Naast het feit dat De Andere Krant, hoe kan het ook anders, de feiten verdraaid om de rechter als een ‘held’ neer te kunnen zetten voor haar lezers doen ze dus nog even een Godwin. De Wet van Godwin is als volgt: “als een online-discussie maar lang genoeg duurt, trekt een van de deelnemers geheid een keer een vergelijking met de nazi’s of Hitler.”

Het heeft totaal niets met de zaak te maken en heeft geen toegevoegde waarde maar zet altijd wel even lekker de toon om anderen van Nazi-praktijken beschuldigen (wat hier impliciet gebeurt of gesuggereerd wordt).

Veroordeling Christian Dettmar

Waarom is Christian Dettmar eigenlijk veroordeeld? De Mitteldeutscher Rundfunk geeft een objectief verhaal over de zaak. Zie bijgaande (relevante) tekst, vertaald met Google Translate dus niet helemaal spot on maar je krijgt wel een goed idee zo ingeval je geen Duits kunt lezen.

rechter Christian Dettmar over de schreef
(bron: Mitteldeutscher Rundfunk / Google Translate)

Christian Dettmar organiseerde een Showproces!

Met andere woorden: rechter Christian Dettmar had zelf de hele zaak georganiseerd en een “opzetje” gemaakt waar hij vervolgens dan uitspraak over ging doen. Een showproces of propagandaproces waarvan de uitkomst op voorhand al vast stond! Door vooraf subjectieve “experts” te selecteren. Door de hele zaak in scene te zetten.

Bild meldt: “Pikant detail: Er liepen destijds minstens tien vergelijkbare procedures – allemaal bij dezelfde rechter [Dettmar]. Volgens het Openbaar Ministerie zou Dettmar met hulp van een advocaat via de chatdienst ‘Telegram’ actief naar ‘kritische ouders’ hebben gezocht, volgens de aanklacht, met achternamen die beginnen met een B, E, F, H, I, J, L, Q, R, S, T, U, V en X. Dit zijn precies de namen  waarvoor hij volgens het toewijzingsplan van de rechtbank in Weimar automatisch verantwoordelijk was.” (zaken werden op basis van achternaam toegewezen bij de rechtbank).

Om de bewijzen van zijn misdaad te verdoezelen heeft hij vervolgens op zijn werkcomputer alles aangaande de zaak verwijderd en op zijn privé computer snel het hele besturingssysteem opnieuw geinstalleerd. Waarbij de schijf dan (vaak) opnieuw gepartitioneerd wordt en data volledig en onherstelbaar beschadigd raakt of verdwijnt. Maar er was gelukkig voldoende andere data, en daarmee bewijs, waardoor rechter Christian Dettmar alsnog veroordeeld kon worden.

“Dettmar was niet de enige rechter in Thüringen die als een Querdenker (anti-coronabeweging) werd beschouwd. Al in januari 2021 verklaarde zijn collega Matthias Guericke het contactverbod in de Thüringer Coronaverordening ongrondwettelijk, hoewel de boete in dit specifieke geval slechts 200 euro bedroeg voor een illegaal verjaardagsfeestje in de achtertuin.” (Bild)

Het is walgelijk dat media als “De Andere Krant” de totale bullshit die ze produceren gewoon mogen blijven publiceren, dat hier kennelijk niet tegen opgetreden kan worden. En dat er ook nog eens grote aantallen bovengemiddeld ontwikkelde(!) mensen zijn die daar geloof aan hechten. Het wordt ook zonder blikken of blozen gedeeld op LinkedIN. Dat helaas steeds meer een vrijplaats wordt voor allerlei onzin.

Als we dan al een Godwin doen, dán maar over Christian Dettmar. Immers die organiseerde, aantoonbaar, een showproces. Iets waar totalitaire regimes erg goed in zijn. Hij was er wat minder goed in. En mag daar nu voor boeten.

Trias Politica in Duitsland

De Andere Krant schrijft: “De vervolging van Dettmar vanwege een onwelgevallig vonnis is een unicum, een meedogenloos politiek signaal aan iedereen die het waagt zich te verzetten tegen de macht.”.

Het tegenovergestelde is echter waar! Er is hier geen sprake van heldhaftig verzet tegen de macht, er is sprake van een poging tot misbruik van de rechterlijke macht.

De Trias Politica (de scheiding der machten van wetgevende macht, uitvoerende macht en het juridische stelsel) functioneert naar behoren. Ook in Duitsland. Terecht dat een rechter als Christian Dettmar veroordeeld is en uit de rechterlijke macht wordt ontheven.

De “furieuze reactie van de macht” richt zich niet tegen de uitspraak van Christian Dettmar of zijn (persoonlijke) mening over de maatregelen die de overheid nam. De “furieuze reactie van de macht” richt zich tegen het misbruik dat Christian Dettmar van zijn positie als rechter heeft gemaakt. En dat is de énige reden dat hij is veroordeeld. De Andere Krant liegt. En da’s ook weer niet voor ’t eerst.

Delen op: